Loading...

OOG OP INSPIRATIE


Schrijvers, dichters, architecten, muzikanten, kunstenaars, eigenlijk iedereen die iets creëert heeft inspiratie nodig.

Inspiratie betekent letterlijk inademing, vrij vertaald: met een diepe teug nieuwe ideeën inademen. Nou, ik sta regelmatig in mijn atelier voor een maagdelijk wit linnen doek naar lucht te happen, maar ik kan je verklappen dat de onderwerpen niet zomaar uit mijn verf komen. Inspiratie is ongrijpbaar… je weet nooit wanneer het precies komt, of waardoor het juist uitblijft.

Ik laat me het liefst inspireren door wat er achter ogen schuil gaat. Ik vraag me altijd af; wat hebben ze gezien, wat roepen ze op? Er is niks in ons lichaam dat zo zichtbaar liefde, verdriet, verbazing, humor, woede, pijn, ontroering, opwinding en verlangen uitdrukt als onze ogen. 

Ik zoek die ene blik, die mij raakt of die ik herken. Die emotie wil ik schilderen. Soms moet ik heel lang zoeken en soms heb ik het zo gevonden of komt het onverwacht op mijn pad. Dan adem ik nieuwe ideeën in. Maar ik word ook geïnspireerd door anderen:  schilders, ontwerpers, muzikanten, fotografen,  eigenlijk door alles wat er om me heen gebeurt.

Het heeft voor mij vooral te maken met hoe je naar de wereld kijkt. Is wat je ziet een vast gegeven of zie je daar een mooie basis in om je door te laten inspireren?  Voor mij is het vooral het laatste.

Zo is schilderen mijn creatieve basis, ik kan daar veel van mezelf in kwijt. In de loop der jaren ben ik steeds groter werk gaan maken. Ik hou van groot, het liefst maak ik schilderijen die muurvullend zijn. Helaas passen die niet door de deur van  mijn atelier. Groter dan 2 meter wordt al een probleem. Maar dat weerhoudt mij er niet van om toch groot werk te willen maken.

De inspiratie om dit te realiseren kwam toen ik een keer in Amsterdam een luchtje ging scheppen.  De grachten waren weer overal opengebroken en veel gebouwen stonden in de steigers. En wat zag ik? Enorme doeken met reclame die het niet zo fraaie aanzicht van de bouwterreinen camoufleerden. Op die doeken stonden reclame logo’s, foto’s en teksten.

Voor mij een EYE-OPENER. Als dit kan, kan het ook met mijn schilderijen. Niet om bouwterreinen te bedekken, maar om muren te verfraaien. Ik ben op zoek gegaan naar mensen die daar ervaring mee hebben. John Tromp is  nu mijn fantastische fotograaf die mijn werk haarscherp op beeld vastlegt en bij Vertical Vision printen ze mijn schilderijen, op gigantische doeken in allerlei verschillende materialen, bijna alsof het geschilderd is. In combinatie met onzichtbare ophangsystemen een lust voor het oog!

Ik heb deze JAC WALLPAPERS inmiddels in allerlei afmetingen toegepast bij veel bedrijven en particulieren….en natuurlijk muurvullend.


Nieuwe ideeën en uitdagingen liggen nog steeds voor het oprapen! Ogen open en flink inademen, dan kunnen er zomaar leuke dingen gebeuren…

Jacqueline de Vries

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie neem contact met JAC op:

 

Atelier: Kapelstraat 27, 1404 HV Bussum
of bel  06 54 365 795 (0031 6 54 365 795)

Mail JAC

Klik hier als u op de hoogte gehouden wilt worden van JAC's nieuwe werk en exposities.